(ВІДЕО) У День українського добровольця Володимир Зеленський подякував усім, хто став на захист України

НАЗАД
14 березня 2024 18:43

Президент також вручив державні нагороди воїнам та родичам полеглих героїв.

 «Сьогодні ми дякуємо кожному, дякуємо кожній, хто став на захист Української держави та суспільства. Ми дякуємо тим, хто обрав Україну, коли від цього залежало все. Хто не залишився осторонь і не побоявся боротися», – сказав Глава держави, звертаючись до присутніх.

За його словами, власна національна держава та національна культура – це не просто спадок, це завжди сміливі прояви волі конкретних людей, які присвячують себе тому, щоб українське збереглося.

«Росія не зламала українців, бо люди пішли захищати своє та не здали Україну ворогу. І дотепер мільйони об’єднані спільним відчуттям, що Україна – це всі її люди, усі, хто за неї справді бореться. Саме таке відчуття приносить перемоги. Відчуття спільності. Відчуття обов’язку. Відчуття України. Наша єдність, наша воля боротися проти російської окупації. Боротися сміливо й перемагати заслужено», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент висловив вдячність кожному українському солдату та кожному командиру, які б’ються заради України, та кожному, хто працює на спільну українську перемогу.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх українських героїв різних часів, які віддали свої життя, щоб Україна жила.

З нагоди Дня українського добровольця Володимир Зеленський вручив державні нагороди. Проте, не усі відзначені Указами Президента України нині в строю. Деякі нагороди отримали родичі полеглих героїв, деякі – бійці не можуть продовжувати боротьбу через отримані поранення.

Серед нагороджених були також воїни-прикордонники. Зокрема, Ордени «За мужність» отримали два бійці Житомирського загону – 25-річний Олег Нестеренко та 28-річний Олександр Слободинюк. Обоє пройшли значний бойовий шлях. Виконували бойові завдання на українсько-білоруському кордоні, на Луганщині, на Харківщині. На Донеччині, стримуючи ворога на Мар'їнському напрямку, і Олег, і Олександр отримали поранення. Пройшовши лікування та реабілітацію старший солдат Слободинюк знову став в стрій та продовжує захищати рідну землю, а в його побратима Олега попереду довготривалий процес лікування, протезування та реабілітації.

Орден Данила Галицького Президент вручив полковнику Ігорю Кушнеру. У перший день повномасштабної війни офіцер запасу повернувся в стрій та очолив новосформований бойовий підрозділ, який успішно виконував завдання із захисту нашої країни, як на Сході України, так і на північних рубежах.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси